Karamelizované reďkovky s mätou
Bezmäsité jedlá - Recepty
Na 2-3 porcie reďkoviek budeme potrebovať 10 minút času a nasledovné ingrediencie.
Potrebujeme:
- 2 zväzky reďkovky, očistené od listov a stoniek, prepolené
- kokosový olej
- tenké plátky mäty
- 1½ lyžičky kokosového cukru
- morská soľ
Postup:
Vo veľkej panvici zohrejeme kokosový olej na strednej teplote. Poukladáme na panvicu reďkovky, rozkrojenou stranou nadol, pridáme štipku soli a necháme variť 5 minút, pokým reďkovky nebudú mať zlatiský nádych. Reďkovky pootáčame a opekáme aj z druhej strany, 3-4 minúty, kým nezmäknú. Odložíme panvicu z ohňa a ihneď vmiešame kokosový cukor. Mätu a štipku soli vmiešame pred podávaním.
Dobrú chuť!
Diskusia