Domáce marshmallows
Dezerty - Recepty
Je to oveľa jednoduchšie ako to vyzerá a máte nekonečno možností. Skúste vaše obľúbené príchute (kokosové mashmallows?), alebo ich obaľte v čokoláde ak ju znášate. Ak ich raz vyskúšate, nebudete rozumieť tomu, prečo vám tak dlho trvalo ich pripraviť.
Potrebujeme:
- práškový cukor
- 3½ balenia neochutenej želatíny
- 1 hrnček studenej vody
- 2 hrnčeky kryštálového cukru
- ½ hrnčeka kukuričného sirupu
- 2 veľké vaječné bielka
- ½ ČL soli
- 1 PL vanilkového extraktu
Postup:
Vymastíme menší plech, posypeme ho práškovým cukrom aby bola pokrytá celá plocha a odložíme nabok.
Do misky mixéra dáme ½ hrnčeka studenej vody, pridáme želatínu a necháme odstáť pokiaľ budeme pripravovať cukor.
Vo veľkom hrnci zmiešame ½ hrnčeka vody, cukor a kukuričný sirup. Miešame, kým sa cukor nerozpustí. Zvýšime teplotu a necháme pomaly vrieť asi 6-8 minút, potom odstavíme.
Zapneme ručný mixér a pomaly prilievame cukrovú zmes do želatíny. Ak sme pridali všetok cukor, prepneme mixér na najvyššiu rýchlosť a sľaháme pokiaľ zmes nie je nadýchaná a nezväčší svoj objem asi trikrát (cca 6 minút).
Vaječné bielka pridáme do misky so soľou a šľaháme ručným mixérom, pokiaľ nestuhnú.
Jemne vyklopíme bielka a vanilku do želatínovej zmesi a vyšľaháme.
Vylejeme marshmallows na pripravený plech, posypeme práškovým cukrom. Necháme odležať v izbovej teplote asi dve hodiny.
Potom odstránime z plechu. nakrájame na kocky.
Dobrú chuť!
Diskusia