Melónové gazpacho

Polievky - Recepty

Gazpacho z červeného melónu a zeleniny. Nedajte sa odradiť zvláštnou kombináciou ingrediencií, polievka je vynikajúca. Najlepšia však na ďalší deň.

 

Potrebujeme:

4 šálky nahrubo nakrájaného červeného melóna (bez zrniečok)

6 šálok červeného melóna nakrájaného na kocky (bez zrniečok)

1 šálka ošúpanej uhorky, bez zrniečok, nakrájanej na kocky

½ šálky červenej papriky nakrájanej na kocky

2 lyžice cibule nakrájanej na kocky (podľa chuti)

3 lyžice nadrobno nakrájanej bazalky

3 lyžice nadrobno nakrájanej mäty

3 lyžice čerstvej citrónovej šťavy (podľa chuti)

1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry

2 lyžičky nastrúhaného zázvoru

½ lyžičky prírodnej soli (podľa chuti)

½ lyžičky nadrobno pokrájanej čili papričky (individuálne, podľa tolerantnosti)

 

Postup:

1. Vložíme 4 šálky nahrubo nakrájaného melóna do mixéra, mixujeme na vyššej rýchlosti 30 až 60 sekúnd, pokiaľ nie je zmes tekutá. Naservírujeme do misky.

2. Pridáme 6 zvyšných šálok melóna a ostatné ingrediencie. Pomiešame, aby sa chute spojili.

3. Dochutíme soľou, prípadne citrónovou šťavou a koreninami, prípadne pridáme viac cibule

4. Zakryjeme, vložíme do chladničky, najmenej na 3hodiny (najlepšie 12 až 24), aby sa mohli chute zmiešať a spojiť.

5. Pred podávaním opäť zamiešame a prípadne dochutíme. Ak je polievka príliš štipľavá, pridáme citrónovú šťavu. Na stôl pripravíme soľ a citrónovú šťavu pre dochutenie.

 

Dobrú chuť!

 

Diskusia