Melónové gazpacho
Polievky - Recepty
Gazpacho z červeného melónu a zeleniny. Nedajte sa odradiť zvláštnou kombináciou ingrediencií, polievka je vynikajúca. Najlepšia však na ďalší deň.
Potrebujeme:
4 šálky nahrubo nakrájaného červeného melóna (bez zrniečok)
6 šálok červeného melóna nakrájaného na kocky (bez zrniečok)
1 šálka ošúpanej uhorky, bez zrniečok, nakrájanej na kocky
½ šálky červenej papriky nakrájanej na kocky
2 lyžice cibule nakrájanej na kocky (podľa chuti)
3 lyžice nadrobno nakrájanej bazalky
3 lyžice nadrobno nakrájanej mäty
3 lyžice čerstvej citrónovej šťavy (podľa chuti)
1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
2 lyžičky nastrúhaného zázvoru
½ lyžičky prírodnej soli (podľa chuti)
½ lyžičky nadrobno pokrájanej čili papričky (individuálne, podľa tolerantnosti)
Postup:
1. Vložíme 4 šálky nahrubo nakrájaného melóna do mixéra, mixujeme na vyššej rýchlosti 30 až 60 sekúnd, pokiaľ nie je zmes tekutá. Naservírujeme do misky.
2. Pridáme 6 zvyšných šálok melóna a ostatné ingrediencie. Pomiešame, aby sa chute spojili.
3. Dochutíme soľou, prípadne citrónovou šťavou a koreninami, prípadne pridáme viac cibule
4. Zakryjeme, vložíme do chladničky, najmenej na 3hodiny (najlepšie 12 až 24), aby sa mohli chute zmiešať a spojiť.
5. Pred podávaním opäť zamiešame a prípadne dochutíme. Ak je polievka príliš štipľavá, pridáme citrónovú šťavu. Na stôl pripravíme soľ a citrónovú šťavu pre dochutenie.
Dobrú chuť!
Diskusia