Tekvicové rizoto
Bezmäsité jedlá - Recepty
Tekvica Hokkaido ma skvelú chuť, a preto mi tak učarovala. Ak ju máte, tiež veľmi radi, vyskúšajte ju na spôsob rizota.
Potrebujeme:
- 1 malá tekvica Hokkaido
- 5 ks šampinónov (iba ak tolerujete!)
- 150g ryže
- cibuľa
- čierne mleté korenie
- soľ
V hrnci si opražíme najemno nakrájanú cibuľu a pridáme umytú a na kocky nakrájanú tekvicu. Ak tolerujeme aj hríby, pridáme ich v tomto momente. Dusíme asi 5 minút pod pokrievkou. Pridáme umytú ryžu a zalejeme vodou tak, aby voda presahovala ryžu so zeleninou asi o 1-2 cm. Varíme 10 minút pod pokrievkou. Potom odkryjeme, pridáme soľ a korenie a varíme ďalších 30 minút, kým nie je ryža rozvarená.
Diskusia