Netradičné rizoto
Bezmäsité jedlá - Recepty
Máte radi rizoto? V tradičných slovenských kuchyniach sa vyskutujú zväčša jeden variat avšak my Vám prinášame recept na netradičné rizoto. Nechajte sa inšpirovať.
Potrebujeme:
- 125 g (1 hrnček) basmati ryže (môžeme použiť akúkoľvek, podľa chuti),
- brokolicu,
- strúčik cesnaku,
- morčaciu šunku premier (môže, ale nemusí byť),
- 1/2 mozzarelly,
- soľ,
- mleté čierne korenie,
- repkový olej.
Postup:
Na repkovom oleji si opečieme na kocky nakrájanú morčaciu šunku Premier (môžeme, ale aj nemusíme ju pridať), nakrájanú brokolicu a strúčik cesnaku (poprípade môžeme nahradiť sušeným cesnakom, podľa tolerancie). Pridáme mleté čierne korenie a soľ. Následne si vo vode opláchneme 125g basmati ryže a dáme zovrieť vodu. Pomer ryže a vody je 1:2, čiže na každý hrnček ryže prislúchajú dva hrnčeky vody. Ryžu pridáme do hrnca a keď voda zovrie, zalejeme ňou ryžu s ostatnými ingredienciami. Keď je ryža uvarená, nastrúhame do rizota polku mozzarelly, ktorá dodá rizotu krémový nádych a zamiešame.
Dobrú chuť 🙂
Diskusia
ALOJZ PASTIRÍK
Vazene, to snad nemyslite vazne. Taku rizikovu potravinu ako morcacia sunka !