Netradičné rizoto

Bezmäsité jedlá - Recepty

Máte radi rizoto? V tradičných slovenských kuchyniach sa vyskutujú zväčša jeden variat avšak my Vám prinášame recept na netradičné rizoto. Nechajte sa inšpirovať.

Potrebujeme:

  • 125 g (1 hrnček) basmati ryže (môžeme použiť akúkoľvek, podľa chuti),
  • brokolicu,
  • strúčik cesnaku,
  • morčaciu šunku premier (môže, ale nemusí byť),
  • 1/2 mozzarelly,
  • soľ,
  • mleté čierne korenie,
  • repkový olej.

Postup:

Na repkovom oleji si opečieme na kocky nakrájanú morčaciu šunku Premier (môžeme, ale aj nemusíme ju pridať), nakrájanú brokolicu a strúčik cesnaku (poprípade môžeme nahradiť sušeným cesnakom, podľa tolerancie). Pridáme mleté čierne korenie a soľ. Následne si vo vode opláchneme 125g basmati ryže a dáme zovrieť vodu. Pomer ryže a vody je 1:2, čiže na každý hrnček ryže prislúchajú dva hrnčeky vody. Ryžu pridáme do hrnca a keď voda zovrie, zalejeme ňou ryžu s ostatnými ingredienciami. Keď je ryža uvarená, nastrúhame do rizota polku mozzarelly, ktorá dodá rizotu krémový nádych a zamiešame.

Dobrú chuť 🙂

Diskusia

  • ALOJZ PASTIRÍK
    Odpovedať

    Vazene, to snad nemyslite vazne. Taku rizikovu potravinu ako morcacia sunka !