Banánové truffles
Dezerty - Recepty
Banánové truffles sú vhodné na raňajky alebo ako dezert. Ich príprava je nenáročná a zaberia max. 30 minút aj s pečením. Najlepšie na tomto recepte je, že banán môžete vymeniť za iné nízkohistaminové ovocie (napr. maliny, čučoriedky,..).
Potrebujeme:
- 50g jemných ovsených vločiek
- 30g špaldovej múky
- 50ml mlieka (ryžové, kokosové alebo ktoré tolerujete)
- 1 bielok
- lyžička medu
- 1 banán
- namleté orechy (podľa toho, ktoré najlepšie tolerujete)
V miske zmiešame ovsené vločky, špaldovú múku mlieko, jeden bielok a lyžicku medu a vypracujeme lepivé cesto (ak by bolo príliš riedke, pridáme ešte trocha ovsených vločiek, naopak ak by bolo dosť husté prilejeme ešte trochu mlieka). Orechy rozomelieme a banán nakrájame na hrubšie kolieska. Rúru zapneme na 200°C a plech vystelieme papierom na pečenie. Z misky vlhkými rukami odoberáme kúsky cesta, do stredu uložíme koliesko banánu a sformujeme guličku, ktorú vyvaľkáme v mletých orechoch. Ukladáme na plech a pečieme cca 15 – 20 minút.
Diskusia