Špaldový chlebík

Ostatné - Recepty

Mnoho histaminikov má rado pečivo, a preto Vám prinášame recept na chutný špaldový chlebík od našej čitateľky Judity.

Potrebujeme:

  • 500g ražnej alebo špaldovej múky
  • 2 ČL soli
  • 1/2 ČL nerafinovaného cukru
  • 400ml vody
  • 1 a pol ČL sódy bikarbóny
  • 1 PL tuku alebo oleja
  • 1 vaječné bielko

Bielko vyšľaháme do tuha so štipkou soli. Múku, soľ, cukor a sódu bikarbónu premiešame a primiešame vaječný bielok. Nakoniec primiešame opatrne vodu. Dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy a na vrch dáme lyžicku oleja alebo tuku. Pečieme vo vyhriatej rúre. Po 10 minútach znížime teplotu na 160-170 °C a pečieme 40-50 minút. Po upečení necháme chlieb vychladnúť pod utierkou.

autor: Judita Ivančová

Diskusia